«مِنْهَا خَلَقْنَاكُمْ وَفِيهَا نُعِيدُكُمْ وَمِنْهَا نُخْرِجُكُمْ تَارَةً أُخْرَى»


ما شما را از خاك آفريديم و در آن باز ميگردانيم و از آن نيز بار ديگر شما را بيرون مي‏آوريم.

هل و خواص آن در طب سنتی

جی سبک ، هل گیاهی است كه در مناطق حاره و گرم می روید و دارای طبیعتی گرم و خشک است . وطن آن هندوستان می باشد و حدود ۸۰ درصد هل مصرفی دنیا از هندوستان تامین می شود.هل سفید و هل سیاه و هل سبز و هل رسمی از انواع هل ها هستند. که طبیعت همه آن‌ ها گرم و خشک و نوع سبز آن تند و معطر بوده و از دو نوع دیگر مرغوب تر است. دانه‌های هل بویی قوی و طعمی مطبوع دارد از مغز و پوستش برای درمان و معطر ساختن غذاها و پختن شیرینی استفاده می‌شود.

خواص هل در طب سنتی

  • جلوگیری از تشكیل خلط در گلو
  • اشتها را تحریك می كند و عمل هضم غذا را بهبود می بخشد.
  • جویدن دانه های هل پس از صرف غذا ضمن كمك به هضم و گوارش بهتر غذا، می تواند بوی نامطبوع دهان(مثل بوی سیر و پیاز) را نیز خنثی كند.
  • دانه های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده ها را تقویت می كنند.
  • نوشیدن و دم کرده آن موجب موجب تسكین كولیت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بی حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می شود.
  • قویت كنده قلب است.
  • بادشكن بوده و گاز معده و روده را از بدن خارج می سازد.
  • تقویت كننده بدن است.
  • ادرار آور است.
  • قاعدگی را باز می کند.
  • زخم های دهان را برطرف می كند، بدین منظور دم كرده هل را در دهان قرقره كنید.
  • خوشبو كننده دهان است.
  • برای تسكین درد گوش ، گرد هل را در گوش بریزید.
  • تب را پایین می آورد.
  • معالج سرماخوردگی است.
  • برای تسكین درد روماتیسم مفید است.
  • ضد مسمومیت است.
  • برای رفع بیماری های چشم مفید است.

خواص هل

مضرات خوردن هل 

مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است. و برای رفع این مشکل، آن را باید با کتیرا خورد.

خواص دارویی هل



بسم الله الرحمن الرحیم ، سرهندی هستم مدیر سایت جنبش مردمی احیای سبک زندگی اسلامی ، هدف ما از گردآوری این سایت الگو گیری از بزرگان اسلام و ترویج زندگی سالم است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *