جی سبک – محققان دریافتند بیش از ۶۰ درصد مسواک هایی که نزدیک به توالت قرار داده می شوند، آلوده به میکروب های مدفوع هستند و به این نتیجه رسیدند که این موضوع می تواند تا ۸۰ درصد احتمال بروز عفونت را در بدن بالا ببرد.
این باکتری ها در دستگاه گوارش انسان به طور طبیعی وجود دارند، اما در دیگر نقاط بدن باعث ایجاد بیماری می شوند.
به گفته محققان و میکروبشناسان دانشگاه آریزونا نیز به طور متوسط در یک کاسه توالت حدود سه میلیون میکروب وجود دارد که این میکروبها میتوانند تا دو متر جابهجا شوند و روی زمین، دیوارها و روی مسواک قرار بگیرند.
لذا نباید مسواک را نزدیک به محل توالت قرار دهید. ولی گذاشتن مسواک در محیط حمام (که توالت ندارد یا از توالت فرنگی آن استفاده نمی شود) و در محیط دستشویی که از توالت جداست (بین روشویی و توالت، دیوار و درب وجود دارد) اشکالی ندارد.
- روی مسواک خیس درپوش نگذارید، زیرا از خشک شدن آن جلوگیری می کند.
البته باید گفت سیستم ایمنی بدن ما در مقابله با باکتری ها قوی است و هنوز موردی گزارش نشده که با استفاده از مسواک به عفونت های باکتریایی دچار شده باشد. اما باید درباره نگهداری از مسواک مان وسواس به خرج دهیم، مثلا هرگز نباید آن را در نزدیکی توالت و یا مستقیما روی میز قرار دهیم.
با هر بار دستشویی رفتن و سیفون کشیدن، تعداد زیادی باکتری در هوای دستشویی منتشر می شوند. طبیعی است که هیچ کس دلش نمی خواهد این باکتری های کثیف روی مسواکش بنشیند.
مسلما چندش تان می شود که بشقاب، پیراهن یا قاشق تان را در دستشویی بگذارید؛ پس چرا این وسواس را درباره مسواکی که مدام وارد دهانتان می کنید، ندارید؟!
- بهترین راه برای جلوگیری از افزایش تعداد باکتری های مسواک، تعویض منظم آن است. لذا انجمن دندان پزشکان آمریکا توصیه می کند مسواک خود را حداقل هر سه تا چهار ماه یکبار عوض کنید.
- همیشه مسواک تان را به حالت ایستاده در جامسواکی قرار دهید و از گذاشتن آن به حالت خوابیده روی سطوح مختلف خودداری کنید.
- مسواک خود را پس از استفاده، کاملا با آب بشویید و بگذارید تا در هوای اتاق خشک شود.