جی سبک – از آنجایی که استفاده از ظروف مسی در طب اسلامی دارای فواید زیادی می باشد و برخی سایت ها قصد خراب کردن فواید این ظروف را دارند لازم دانستیم برخی از مزیت های استفاده از این ظروف را به شما نشان دهیم تا در تصمیم گیری خود هوشیار باشید.
آیا قابلمه مسی کارخانه ای(ماشینی) با دستی فرق دارد؟ کدام بهتر است؟
درارتباط با ظروف مسی چرا بعد ازچند بار استفاده از ظرف مسی و پخت غذا، داخل آن سیاه می شود؟
در مورد مس جواب اولین سول ظروف مسی از دیرباز به دلیل قلع اندود شدن در سطح داخلی آن جهت طبخ هر گونه غذا مناسب بوده وبه توصیه بسیاری از پزشکان بهترین فلز جهت حفظ سلامت و بهداشت غذا می باشد توجه داشته باشید در سطح داخلی ظروف مسی به دلیل وجود قلع پس از استفاده از آن مخصوصآ طبخ غذاهای ترش و کلری که مخلوط آب آشامیدنی است لکه های سیاه رنگی نمایان می شود که این بدلیل خاصیت ویژ فلز قلع و کلر آب آشامیدنی بوده و جای هیچ گونه نگرانی برای سلامتی مصرف کننده نیست شما می توانید جهت از بین بردن و تمیز کردن نسبی این لکه ها سطح داخلی رابا خاکستر و پودر ظرفشویی توسط اسکاج نرم بشویید و از کشیدن هرگونه سیم ظرفشویی جدا خودداری کنید خوب است بدانید درصورت ظاهر شدن قرمزی مس بر سطح داخلی ظروف پخت هر گونه شیرینی وحتی برنج بلامانع است و تنها از طبخ غذاهای ترش خود داری کنید جواب بخش دوم سوال هم باید گفت که ظروف مسی به دو روش دستی کوره ای و پرسی یا همان ماشینی ساخته می شود ظروفی که به روش دستی کوره ای وچکشی ساخته می شود از ضخامت بیشتری برخوردار است و سفید گری داخل ظروف از دوام بیشتر ی برخوردار است وغذا دیر تر می سوزد.
از ظروف مسی نترسید!! هوشیار باشید.
برخی از مردم با مراجعه به اینترنت و مطالعه مطالب برخی از سایت های که از بدی های ظروف مسی گفته اند هراسان می شوند و می ترسند که از این ظروف برای غذای خود استفاده کنند. مثلا یکی از کاربران در یکی از نظرات گفته بود:
می دانید چرا کشور ما ازنظرسلامتی مردم پیشرفت نمی کند؟
جوابش ساده است: هرچه کشورهای غربی وپیشرفته بگویند همان را عمل میکنیم. دیگرکاری به درست وغلط بودن آن نداریم. برای مثال روغن جامد را آنها دادند به ما و ما با تمام مضراتش مصرف کردیم. حالا همان کشورها روغن مایع داده اند و ما باز هم عبرت نگرفته ایم. درموردظروف مسی هم همینطور است.
ظروف مسی خوب را از کجا تهیه کنیم؟
یک سوال شده چرا قدیم از آفتابه مسی استفاده می کردند؟
سالم ترین ظروف، مس است. یکی از دلایل آن می تواند این باشد که چون مس باکتری کش ومکروب کش است مس را می توان بدون قعل اندود نیز استفاده کرد مشروط بر انکه اول مس را قبل از استفاده با مقداری «نمک وسرکه» مخلوط تمیز کرد مثال دو قاشق سرکه پنج قاشق نمک مخلوط کرده مثل ماست چکیده و به داخل و خارج ظروف مس بکشید تا تمام ضایعات آن از بین برود سپس استفاده کنید. این برنامه را ماهی یک بار تکرار کنید بنده شصت سال عمر دارم و شغلم مسگری است و بیست وهفت سال است خود وخانواده ام از مس قرمز استفاده می کنیم و صحیح و سلامت هستیم.
برخی از سایت ها که مروج استفاده از ظروف پلاستیکی و تفلون هستند مطلبی بر علیه استفاده مردم از ظروف مسی نوشته اند که: “مس با غذاهای اسیدی واکنش می دهد و به این خاطر ظروف مسی را معمولا با لایه ای از یک فلز دیگر مثل قلع یا استیل یا نیکل می پوشانند تا از ورود مس به غذا جلوگیری شود. این لایه در هنگام پخت و پز به مقدار کم در غذا حل می شود، به خصوص اگر غذاهای اسیدی برای مدت طولانی در این ظروف پخته یا نگهداری شوند. لذا از پختن غذاهای اسیدی در ظروف مسی پوشش داده نشده باید اجتناب کرد. همچنین با خراشیدن یا ساییدن این ظروف در هنگام شست و شو، لایه پوششی محافظ از بین می رود. از خراشیدن این ظروف باید خودداری نمود و در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز کرد. سازمان غذا و دارو (FDA) در مورد مصرف ظروف مسی بدون پوشش هشدار داده است، زیرا این فلز هنگامی که در مقادیر زیاد وارد غذا می شود باعث تهوع، استفراغ و اسهال می شود.”
ظروف مسی چه فواید و اهمیتی دارد؟
درمورد فواید مس، موارد زیادی می توان ابزار نمود. اولین مزیت مس این است که برخی از آنها بشرح ذیل است :
- ضد سرطان
- ضدافسردگی
- انرژی زا
- تقویت کننده سیستم دفاعی بدن
- تنظیم کننده ترشح هرمونهای بدن و …
- بدن انسان برای تامیین انرژی نیاز به تعدادی بسیار زیاد یون مس دارد.
- مس در ساختار آنزیم سرولوپلاسمین شرکت دارد. وقتی از این ظروف برای طبخ غذا استفاده گردد بدن یون مورد نیاز خود را از این طریق به دست می آورد علت اینکه در قدیم اکثر ظروف از جنس مس بوده همین است.
- مس به اکسید شدن گلوگز ودر نتیجه آزاد شدن انرژی در بدن کمک می کند.
- مس به جذب آهن توسط بدن کمک می کند.
- مس به تامین اکسیژن لازم برای بافت های بدن به منظور افزایش سطح انرژی بدن از جمله مغز کمک می کند.
- مس به غدد تیرویید برای تعادل در ترشح هرمون ها یاری می رساند.
- مس به عنوان حمل کننده اکسیژن در خون عمل می کند.
- به عملکرد مغز واعصاب کمک می کند.
- مس به عملکرد اسید آمینه تیروزین به منظور عامل رنگ لازم می باشد.
- مس برای ساخت سلول های قرمز خون ضروری است.
- مس جزیی از آنزیم ضروری برای سنتز هورمون آدرنا لین می باشد.
- مس با فعالیت آنزیم های روده ای در ارتباط نزدیک است.
- سطح مس در بدن با ستح استروژن در ارتباط است.
- مس میزان آدرنالین نوراپی نفرین ودو پامین را افزایش می دهد.
چرا امروزه سرطان بیشتر شده است؟
به نظر شماها انسان های نسل الان بیشتر به سرطان مبتلا می شوند یا نسل های قبلی . جواب معلوم است. نسل الان چرا؟ چون قدیمی ها چیزهایی می دانستند. پس ظرف های آنها هم بهتر از ظرف های ما بوده است. پس ظرف مسی استفاده می کنیم. مطمئن باشید که چیزی نمی شود.
ظروف مسی قلع اندود
اگر سطح قلع اندود ظرف مسی از بین رفته است سرکه ونمک به صورت مایع غلیظ به روی سطح ظروف مسی بمالید و پس از آن شستشو کنید و خشک کنید. همچنین استفاده از ظروف مسی ارتباطی با بیماری ها ندارد به طور مثال آفت دهان ربطی به ظروف مسی ندارد، در صورت بروز این بیماری، مشکل از خوردن غذای سرد وگرم هم زمان است. هچنین قلع اندود کردن خوب است؛ سفارش کنید به سفیدگر که از «قلع بلژیکی» استفاده کند چون سفیدی آن ودوام بیشتری دارد.
عمر مفید ظروف مسی پس از قلع اندود کردن چقدر است؟
بعد از قلع اندود قبل از استفاده مقداری خاکستر ذغال با ابر خیس به داخل ظروف بکشید، با این کار، سفیدی آن دوام بیشتری خواهد داشت و سعی شود همیشه برای پخت و پز با ظروف مس از شعله ملایم و کم استفاده شود. اگر چنین کنید بهترین کیفیت را خواهد داشت ان شاء الله. برای شستشو از سیم ظرفشویی استفاده نشود. اگر این موارد را رعایت کنید با این برنامه چندین سال راحت خواهید بود.
آیا میتوان بجای استفاده از کفگیر آهنی در ظروف مسی از قراردادن یک تکه آهن کوچک(ازنوع ساختمانی) درون ظروف مسی استفاده کرد؟
آیا تکه آهن ساختمانی برای بدن مضر نیست؟ کفگیر آهنی که قدیم استفاده میکردن از چه نوع آهنی بود؟ ، آیا اگر ظروف مسی بدون لایه محافظ (قلع) باشد یا لایه محافظ آن از بین رفته باشد با پخت غذا مس زیادی وارد غذا شده و جذب بدن شده و این مس زیاد برای بدن مضر است؟ آیا این حقیقت که ظروف مسی را قلع اندود میکنند تا مس زیادی وارد غذا (خصوصا با پخت غذاهای اسیدی) و سپس جذب بدن نشود صحیح است؟
یکی از کاربران پرسیده است که “من برای اولین بار در قابلمه مسی کوفته گذاشتم. فردایش وقتی ظرف را تمیز می کردم دیدم که یک طرف سطح آن سیاه شده طرف دیگه کمی قرمز شده من حالا مانده ام که چه کار کنم از آن استفاده کنم یا نه؟”.
چگونه است که ظروف مسی دارای پوششی مثل قلع هستند ولی باز هم مس وارد غذا می شود؟
من هم یک بار در رادیو از یک پزشک شنیدم که می گفت نگران پوشش قلع نباشید با وجود پوشش قلع باز هم یونهای مس آزاد میشه. پوشش قلع برای اینه که مس بیش از حد وارد بدن نشه ولی به نظر من اگه غذاهای ترش نپزیم مس آزاد شده کافی خواهد بود. من خیلی وقته قابلمه مسی ام قلعش تموم شده ولی همچنان توش غذا می پزم و نگران هیچی هم نیستم.
آیا ماهیتابه مسی برای سرخ کردن خوب است یا خیر؟ آیا اگر بعد از سرخ کردن رنگ بیرونی ماهیتابه برود مشکلی ندارد؟
در پاسخ به این سوال می بایست گفت که استفاده از ماهی تاوه مسی خیلی خوب و بسیار عالی است، توصیه می شود که باشعله ملایم استفاده کنید تا بهترین نتیجه رابگیرید، همچنین ۲ با مخلوط کردن مقداری سرکه و نمک و مالش آن به سطح بیرونی ظرف رنگ و شکل آن مثل روز اولی که خریدید خواهد شد.
“میخواهم قابلمه مسی بخرم، حالا قبل از اولین استفاده داخل آن را با نمک و سرکه تمیز کنم و یا اینکه بعد ار هر بار استفاده باید این کار را کرد؟ حرارت همیشه باید ملایم باشد؟ و اینکه اول بگذاریم داغ شود بعد روغن و ادامه پخت رو انجام دهیم؟ اگر بخواهیم برنج درست کنیم باید آب را با حرارت ملایم به جوش بیاوریم و یا نه؟ استفاده روزانه آن مشکلی ایجاد نمی کند؟”
امیدوارم مردم ایران روز به روز به طب سنتی ایران که از ۳۰۰ سال پیش، غرب شروع کرد به خراب کردن و پاک کردن آن از ذهنها بیشتر روی بیاورند.
“یک قابلمه مسی خریدم ولی دور روز غذا داخلش درست کردم سیاه شد اما دوستم که قابلمه مسی دارد مثل اون سیاه نشده می خواهم بدونم چه فرقی با هم دارد؟”
“مس خوب از کجا باید تهیه کرد؟ ، ما ظرف مسی داریم و درونش سیاه شده است و نمی توانستم آن را تمیز کنم، باید چیکار کنیم و تقریبا ۱ سال می شود که به همین صورت استفاده کردیم آیا احتمال بروز مشکل در سلامتی ما وجود دارد؟ ، آیا می توان از دستبند مسی استفاده کرد؟ ، آیا برای نوزادان ۶ ماه استفاده از ظرف مسی توصیه می شود؟”
نکته : اگر ظرف مسی رو بدون اینکه غذایی داخل آن باشد روی آتش بگذارید قلع آن می سوزد. پس اول آب یا غذایتان را درون آن بریزید و بعد روی شعله ی آتش بذارید.
نکته ۲ : با وجود فواید بی شمار ظروف مسی، قانون گذار وارد گود شده و این قانون را وضع کرده است: طبق ماده ۶۷ آیین نامه مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی استفاده از دیگ و ظروف مسی اعم از اینکه سفیدکاری شده یا نشده باشد ممنوع می باشد. به نظر شما عجیب و مشکوک نیست که ظروف سرطان زایی مثل تفلون آزاد باشند ولی ظروف مسی که سالیان دراز، مردم این سرزمین از آن استفاده می کردند ممنوع شود؟
“من قابلمه مسی خریدم ولی وقتی بیرون قابلمه را با سرکه و نمک تمیز کردم متوجه شدم مس نیست و حالت لعاب مس دارد و رنگ مسی اش پاک می شود، یعنی زیررنگ سفید بود مثل داخل قابلمه، جنس قابلمه چیه؟”
قابلمه ای که این خواننده محترم خریده است کاملا مس است، این قابلمه قبلا دو رو و یا ساده تر بگویم داخل و بیرون آن قبلا سفید شده یا دست دوم بوده، بعد بیرون آن رنگ مس آن ظاهر شده، شما که آن را با سرکه و نمک آن را تمیز کرده اید دوباره مقداری از سفیدی زیرین آن برگشت شده هیچ گونه مشکل خاصی ندارد و نیاز به نگرانی نیست و مطمئن باشید که صد در صد مس خالص است.
همه ظروفی که ما استفاده می کنیم به طور کلی ایراد دارند چدن، روحی، آلومینیوم، تفلون و … مهم این است که ظروفی را استفاده کنیم که تجربه نشان داده بهتر است یعنی از میان بد و بدتر، انتخاب ما بد باشد. ظروف مس آن انتخاب بد است.
سلام به تمام دوستان خدمت همه بگویم ظروف مسی بهترین ظروف هستند برای غذا البته طریقه قلاع کردن ظروف مسی بسیار مهم است جدیدا باب شده است که از طریق مقداری اسید که همان جوهر نمک است که حاوی مقدار زیادی اسید است اقدام به قلاع کردن می کنند مواظب باشید کسی که ظروف شما را قلاع میکند از اسید استفاده نکند.
درباره کمبود سرطان در شمال کشور باید بگویم که اطلاعات برخی از منتقدین کاملا اشتباه است. بیماریهای خونی در شهرهای نزدیک به دریا خیلی بیشتر از نواحی دیگر هست. دلیل آن هم مصرف زیاد و کشت برنج هست. من اهل شمال هستم و تا جایی که اطلاع دارم، بیشتر شمالی ها هر روز برنج مصرف می کنند و حتی خیلی ها از برنج برای وعده شام هم استفاده می کنند. مصرف بیش از حد برنج باعث بروز انواع بیماریهای خونی، مخصوصا تالاسمی می شود.
طب کلاسیک خون مردم را در شیشه کرده است. این طب اینقدر ضعیف است که یک دیابت ساده را نمی تواند درمان کند. بادارو در دنیا کشتار میکنند. شرکتهای داروئی کارتل های نفتی را در جیب کوچک خودشان میگذارند. ۹۸ درصدشرکتهای داروئی دنیاتحت سیطره یهودی ها اداره می شوند. چند هزار سال ایرانی در سالیان دراز از مس استفاده میکردند و طی این همه قرون متمادی، مردم مشکلی نداشتند. طب دانشگاهی که منابع طبی اش را وامدار غرب و یهودی هاست حالا می گوید مس استفاده نکنید در صورتی که ظرف غالب مورد استفاده یهودی ها مس هست. کاش مرعوب دنیای غرب نمی شیدیم.
۳۶- در یکی از مطالبی که یکی از سایت های خبری که رویکرد غربگرایانه دارد و از فراگیر شدن استفاده مردم از ظروف مسی انتقاد کرده بود در یکی از پاراگراف های آن نوشته شده: “هرچند که مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران از کاربرد کم ظروف مسی در کشور ما میگوید و شواهد هم تاییدکننده این گفتههای وی است اما برخی تحقیقات داخلی کشور ما چندین مورد بیماری ذخیرهای مس در کبد را گزارش کرده است که آن را به کاربرد ظروف مسی نسبت دادهاند.” یک بار دیگر این جمله را با دقت بخوانید (برگرفته از متون خبری یکی از سایت ها).
در خبر بالا، اصلا مگر نظر مدیر گروه تغذیه این بوده که از ظروف مسی استفاده نکنید؟!! ترفند رسانه ای را داشتید؟ نویسنده خبر، یک گزاره شخصی مجهول که معلوم نیست چه پشتوانه علمی دارد را پس از سخنان یک شخصیت علمی آورده است طوری که خواننده فکر می کند این جمله متعلق به اوست در حالی که نوشته یک ژورنالیست بدذات در یکی ازخبرگزاری های روشنفکر داخلی است.
ظروف مسی برای پخت و پز بهترین ظروف هستند چون یون مس آزاد می کند و این یون برای سلامتی خیلی مفید هست و چون به صورت یون هست اضافه اش خودش دفع می شود و استیل بدترین است چون یون سرب آزاد میکنه و این یون برای سلامتی بسیار مضر است.
باید سعی کنیم چیز هایی را که میشنویم را سریع باور نکنیم ، همیشه احتیاج به تحقیق است ، الهم عجل لولیک الفرج
خیلی متشکر ، اطلاعاتتون عالی بود . اگر دوستان دقت کنند هنوز برای پخت سمنو از ظرف مسی استفاده میشود. پس چه طوری که کسی ایراد نمی گیره و این از قدیم هم به همین صورت بوده که در دیگ مسی سمنو را پخت می کردند اون هم در زمانی طولانی در ظرف پخت می شود .
بله دوست گرامی متاسفانه خیلی از سایت ها ظروف مسی رو مضر میدونن در حالی اینطور نیست!
سلام. از شما که این همه اطلاعات دارید لطفا منبع این که نوشتین ظروف آلومنیوم سرطان زا هست رو بگین ما هم بدونیم بعد هم بهت بگم که همون مادربزگها میگن ظرف مسی خیلیها رو به کام مرگ برده یکیش هم دایی من بوده که وقتی نوزاد بود با ظرف مسی شیر میخورد کل دنیا داره ظرف مسی رو میندازه دور ما الان داریم دوباره تبلیغش میکنیم
سلام دوست محترم
ظروف مسی با ترکیب قلع یکی از بهترین ظروف هستند این موردی هم که شما میفرمایید ظروف کاملا مسی هست که در گذاشته ازش استفاده میشد.