جی سبک ، سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم می‌آمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر وفرح بخش به وجود می‌آوردند. در برخی نقاط که عسل یافت نمی‌شد یا می‌خواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه می‌کردند ولی همچنان آن را سکنجبین می‌نامیدند. و امروز که عسل گران یا کمیاب تر از گذشته شده به طور کلی این شربت را با شکر تهیه می‌کنند.

خواص بی نظیر سکنجبین

  • کاهش دهنده ی  چربی خون
  • بازکننده عروق و ضد انسداد
  • مفید برای کبد و بیماری های کبدی از جمله کبد چرب
  • تحلیل برنده ی سنگ کیسه صفرا
  • درمان نفخ معده
  • مفید در درمان مشکلات گوارشی
  • مفید برای رفع عطش در فصل گرم
  • مفید برای افراد صفراوی مزاج
  • مفید برای افراد سودایی مزاج
  • مفید برای افراد دموی مزاج
  • در صورت کم کردن مقدار سرکه مفید برای افراد بلغمی مزاج
  • کم رنگ کننده و از بین برنده ی لکه های پوستی
  • تصفیه کننده ی خون
  • انرژی زا
  • کمک به سوخت وساز بدن
  • تقویت کننده ی هوش و حافظه
  • درمان کننده ی بسیاری از بیماری ها
  • روشن کننده ی رنگ پوست در افراد سوداوی مزاج

%d8%b3%da%a9%d9%86%d8%ac%d8%a8%db%8c%d9%86-%d9%88-%d8%ae%d9%88%d8%a7%d8%b5-%d8%a2%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%b7%d8%a8-%d8%b3%d9%86%d8%aa%db%8c

مصلحات سکنجبین

  • اگر سرکه و عسل برابر باشد برای بیمارهای بلغمی، بازکردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب های مزمن نافع است ولی اگر از سرکه و شکر سرخ برابر استفاده شود، مزه آن ترش خواهد بود و نوشابه مایل به سردی است و برای رفع صفرا، تب، بازکردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتی های طحال، کبد و معده مصرف می شود.
  • اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورند، اشتها آور است.
  • اگر شیرین‌بیان را در آب سکنجبین و فراسیون یا با ماءالجبن بخورید برای قولنج که در اثر غلبه سردی است، مفید خواهد بود.
  • اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب‌های طولانی و مداوم است.
  • در درد کبد اگر با سرخی رنگ و امتلا بدن همرا باشد. علاجش زدن رگ باسلیق، دادن شیره کاسنی با سکنجبین بزوری، مالیدن صندل سفید با گلاب و کافور به ناحیه کبد و نوشاندن جو آب و سکنجبین و خوراندن نان با آبغوره است.
  • اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر که همه می‌توانند از آن استفاده کنند . فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نست و باعث آشفتگی می‌شود . اینگونه اشخاص باید آنرا با سکنجبین یا کتیرا بخورند .

سکنجبین و خواص آن در طب سنتی

۶ بار پسندیده شد.

فرشاد سرهندی

بسم الله الرحمن الرحیم ، سرهندی هستم مدیر سایت جنبش مردمی احیای سبک زندگی اسلامی ، هدف ما از گردآوری این سایت الگو گیری از بزرگان اسلام و ترویج زندگی سالم است.

سایر پست ها - وب سایت

دنبال کنید
توييترفيسبوکلينکد اينکلوبGoogle Plusفيس نماتلگراماينستاگرامآپاراتفيليمو

سکنجبین و خواص آن در طب سنتی

| طب اسلامی |

۱ دیدگاه

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>