«مِنْهَا خَلَقْنَاكُمْ وَفِيهَا نُعِيدُكُمْ وَمِنْهَا نُخْرِجُكُمْ تَارَةً أُخْرَى»


ما شما را از خاك آفريديم و در آن باز ميگردانيم و از آن نيز بار ديگر شما را بيرون مي‏آوريم.

ذرت و خواص آن در طب سنتی

جی سبک – ذرت گیاهی بوته ای و یک­ساله است که میوه‌ی درخشانی با ساقه‌ی استوانه‌ای دارد. برگ‌های ذرت باریک و دراز است که ارتفاع آن به دو متر و بیشتر می‌رسد و به کاکل ختم می­شود. گل نر آن به شکل خوشه‌ای از سنبل‌ها در انتهای ساقه به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز روشن و گل‌های ماده­ی آن متشکل از دو تا چهار گل در کنار برگ بین برگ ساقه است. گل‌های کوچکِ به هم فشرده­ی زیادی در اطراف یک محور ضخیم و محکم که چوب بلال نام دارد دیده می­شود. هر یک از آن‌ها دارای دو تخمدان است که به طور معمول یکی از آن‌ها بارور می‌شود. کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن می‌چینند و به­ سرعت خشک می‌کنند. کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه‌ای پیدا می‌کند.

دانه‌ی ذرت طبیعت سرد و خشک دارد.

قسمت مورد استفاده: دانه

ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است اما به علت نداشتن گلوتن (ماده‌ی چسب گندم)  نمی­توان به آسانی از آن نان تهیه کرد و باید آن را با سایر غلات مخلوط کرد. کاکل ذرت به دلیل مقدار قابل توجه پتاسیم موجود در آن باعث رفع شکلات مجاری ادرار و حتی کاهش و تنظیم فشارخون می‌شود.

مصرف دائمی روغن ذرت از نارسایی کبدی کلیه و گرفتگی رگ‌های قلب جلوگیری می‌کند. همچنین خارش‌های شدید بدن و اگزما در بدن کودکان را آرام می‌کند.

ذرت و خواص آن (2)

 تقویت قوای جسمانی: افراد کهنسال باید در روز یک مرتبه غذای خودشان را به خوردن ذرت یا فرنی نشاسته­ی آن اختصاص دهند.

طرز تهیه فرنی نشاسته ذرت : نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری آب یک لیوان شکر دو قاشق مرباخوری ابتدا نشاسته ذرت را داخل آب سرد حل کرده به همره شکر و سپس بر روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا قوام بیاورد سپس مبل کنید

کم خونی، رشد: روزانه حداقل یک مرتبه فرنی نشاسته­ی ذرت میل کنید. برای کمک به رشد نوزادان بالای شش ماه می‌توانید  هفته­ای یک تا دو بار حریره‌ی نشاسته‌ی ذرت تهیه به آن­ها بدهید.

 اشتها آور، چاق کننده: مدتی برای صبحانه فرنی ذرت درست کرده، آن را با عسل شیرین و  میل کنید.

 سنگ کلیه یا مثانه، کندی و سوزش و قطع ادرار، پروستات، ناراحتی‌های مربوط به مجاری ادراری: روش اول: بیست گرم کاکل ذرت را شب موقع خواب همراه با یک لیوان آب سرد خیس کنید و صبح ناشتا صاف کنید و بنوشید.

روش دوم: ده گرم کاکل ذرت را با ده گرم تخم خربزه (اگر در فصل هستید تخم خربزه همراه با ژلاتین آن) و یک لیوان آب سرد شب خیس کنید و صبح ناشتا صاف کنید و بنوشید.

 سنگ کلیه، سوزش ادرار: پانزده گرم کاکل ذرت را با ده گرم گل نیلوفر آبی و بیست گرم دم گیلاس و بیست گرم تخم ترب مخلوط کنید و بعد به پنج قسمت تقسیم کنید و هر شب یک قسمت را با یک و نیم لیوان آب سرد خیس کنید. صبح قبل از آفتاب صاف کنید و  بنوشید.

 پایین آورنده‌ی کلسترول:  مقداری کاکل ذرت را نرم بسایید و در کپسول خالی پر کنید. بعد از هر غذا دو عدد آن را میل کنید.

 سرطان پستان، سرطان پروستات: بیست گرم کاکل ذرت را با یک لیوان آب جوش دم کنید و بعد از غذا بنوشید. اگر در اوایل بیماری هستید، مرتب کپسول را پر کرده، میل کنید. از پیشرفت آن جلوگیری می­کند.

ذرت و خواص آن (1)

 یبوست: پنجاه گرم کاکل را با یک لیتر آب آهسته بجوشانید تا آب آن نصف شود بعد آن را صاف کنید و بعد از هر وعده غذا نصف فنجان آن را با یک فنجان شربت سیب درختی مخلوط کنید و بنوشید.

ذرت دو نوع است: خوراکی و دامی که دانه‌هایش کشیده‌تر است. موطن ذرت آمریکای مرکزی بوده که در حال حاضر در تمام مناطق جهان کشت می‌شود و مصارف خوراکی و صنعتی زیادی دارد.

 خشکی و ترک پوست دست: شب‌ها دست‌ها را با روغن ذرت چرب کنید.

 اگزما: شب‌ها محل اگزما را با روغن ذرت چرب کنید و ماساژ دهید تا جایی که اثر چربی روی پوست باقی نماند. این دستور را تا بهبودی ادامه دهید.

منبع : حکیم تهرانی



بسم الله الرحمن الرحیم ، سرهندی هستم مدیر سایت جنبش مردمی احیای سبک زندگی اسلامی ، هدف ما از گردآوری این سایت الگو گیری از بزرگان اسلام و ترویج زندگی سالم است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *