«مِنْهَا خَلَقْنَاكُمْ وَفِيهَا نُعِيدُكُمْ وَمِنْهَا نُخْرِجُكُمْ تَارَةً أُخْرَى»


ما شما را از خاك آفريديم و در آن باز ميگردانيم و از آن نيز بار ديگر شما را بيرون مي‏آوريم.

خربزه و خواص آن در طب سنتی

جی سبک ، خربزه میوه ای به رنگ زرد است و بیضی شکل بوده و خطهایی بر روی پوست دارد طعم آن شیرین بوده و هنگام تناول پوست آن را جدا می شود. خربزه دارای طبیعتی گرم و تر می باشد و هرچه طعم آن شیرین تر باشد گرم و تر بودن آن نیز بیشتر است.

خواص خربزه در طب سنتی

  • خربزه سرشار از ویتامین های A ،D وC و سلولز است.
  • خربزه ویتامین A موجود در خربزه درترمیم و تجدید سلول های بدن (چاقی ) نقش دارد.
  • خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.
  • خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است.
  • خربزه به هضم غذا كمك می كند.
  • در کاهش استرس موثر است.
  • خستگی را کاهش می دهد.
  • باعث شادابی پوست صورت و بدن می شود.

خواص درمانی خربزه 

  • اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.
  • خوردن ۸ گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.
  • مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم كننده و افزایش دهنده میل جنسی است.
  • رودل را برطرف می نماید.
  • خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.
  • تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.
  • خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.
  • خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.
خواص خربزه

خواص خربزه

 

خربزه در روایات اسلامی

امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاک و سنگ مثانه را آب می کند و ادرار را افزایش می دهد.

امام علی می فرمایند خربزه  نه خاصیت دارد:

  1. خوردنی است.
  2. آشامیدنی است، چون آبدار است.
  3. میوه است.
  4. گل است (بدلیل اینکه بوی خوبی دارد).
  5. شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).
  6. روده ها و معده را شستشو می دهد.
  7. معده و روده را پاکیزه می کند.
  8. سبزی است.
  9. دوای درد است.

رسول گرامی اسلام (ص) می فرمایند : خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است.

مضرات خربزه

  • خربزه شیرین دارای قند بسیار زیادی است و مصرف بیش از حد آن برای افراد دیابتی توصیه نمی شود.
  • زیاده روی در مصرف خربزه موجب ایجاد نفخ می شود.
  • خوردن خربزه قبل از غذا موجب اسهال و ورم روده می شود.
  • به خلط می افزاید و برای افرادی که دچار سینه درد هستند مضر است.
  • باعث چاقی می شود و افرادی که وزن بالایی دارند از زیاده روی در مصرف آن بپرهیزند.

خربزه و خواص آن در طب سنتی اسلامی



بسم الله الرحمن الرحیم ، سرهندی هستم مدیر سایت جنبش مردمی احیای سبک زندگی اسلامی ، هدف ما از گردآوری این سایت الگو گیری از بزرگان اسلام و ترویج زندگی سالم است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *