جی سبک – بادرنجبویه دوست قلب و یکی از گیاهان مورد علاقه حضرت علی (ع) بوده است و مصرف آن در صبحگاهان باعث سرزندگی و انرژی می شود.
خواص درمانی
۱ – این گیاه در درمان سردرد با منشأ عصبی، ضعف حافظه و خستگی روحی مفید است.
۲ – اسانس این گیاه در آرام کردن معده با منشأ عصبی، احساس چنگ زدگی معده، تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه عصبانیت، استفراغهای دوران بارداری، کم خونی دختران جوان، درد عصبی دندان و رفع تند خویی در زنان و دختران بسیار مفید است.
۳ – برگی این گیاه بهترین دارو برای کسانی است که هنگام نگرانی و اضطراب ناراحتی معده پیدا می کنند.
۴ – دم کرده آن جهت تهوع، مراحل اولیه سرماخوردگی، خستگی عصبی و افسردگی مفید است.
۵ – کمپرس پماد روغنی حاصل از این گیاه جهت دفع حشرات و درمان زخم نیش آن و رفع نیش عصبی از زمان این سینا تجویز شده است.
۶ – برگهای بادرنجبویه را در فرانسه مانند چای دم کرده و به عنوان ضد تشنج، معرق، محرک معده و ضد اسپاسم می خورند.
۷ – جویدن آن دهان را خوشبو و از برگهای سر شاخه آن به عنوان تب بر و کنترل بیماریهای مغز، کبد و قلب استفاده می کنند.
۸ – خوردن آن برای تقویت کبد و معده نافع و به هضم غذاهای سنگین کمک کرده و باد و گاز معده را می برد.
۹ – در درمان آلزایمر نیز موثر است.
طرز تهیه و مصرف
یک قاشق غذاخوری بادرنجبویه را در قوری ریخته و به آن آب جوش اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. دمنوش به دست آمده را هم به تنهایی و هم با مقدار کمی نبات یا عسل نوش جان بفرمایید.
روایات:
منبع : راه سلامت