«مِنْهَا خَلَقْنَاكُمْ وَفِيهَا نُعِيدُكُمْ وَمِنْهَا نُخْرِجُكُمْإِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ (الحجرات۱۳)»


همانا گرامی ترین شما در نزد خدا با تقواترین شماست.

انبه و خواص آن در طب سنتی

جی سبک – درخت انبه بزرگ‌تر از درخت گردوست و در تمام فصل‌های سال سرسبز است. این درخت در اواسط بهار شکوفه می‌دهد. شکوفه‌های آن سفید یا زرد و خوشه‌ای است. برگ‌های سرنیزه‌ایِ صاف و شفافش به حدود ده سانتی‌متر می‌رسد. میوه­ی نورس آن کوچک و ترش و به رنگ سبز تیره است. در اوایل تابستان به مرور زرد رنگ می‌شود و در اواسط تابستان به طور کامل می‌رسد. میوه‌ی رسیده­ی درخت انبه تقریباً تخم‌مرغی شکل است و طول آن به حدود پانزده سانتی‌متر می‌‌رسد. در وسط گوشت آن هسته­ای بزرگ با طعمی نسبتاً شیرین وجود دارد. انبه طعمی شیرین و بویی مطبوع و در دهان، حالتی لغزنده دارد.

هند و پاکستان و مالزی از مناطق مهم تولید انبه هستند. درخت انبه، در کشور خودمان، در بلوچستان و هرمزگان هم کشت می­شود و اگر آب و هوا مناسب باشد و به آن‌ خوب رسیدگی شود در سال دو تا سه مرتبه میوه می‌دهد.

انبه­­ رسیده طبیعت گرم و خشک دارد.

انبه­ کال(نرسیده) طبیعت سرد و خشک دارد.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

قسمت مورد استفاده: میوه، هسته، برگ

کلیه و مثانه: مصرف انبه بین دو غذا باعث ادرارِ بیشتر، تقویت کلیه‌ها و فعالیت مثانه می‌شود.

پایین آوردن غلظت خون: خون را شفاف و غلظت آن را برطرف می‌کند.

تقویت قوای جنسی: برای برطرف کردن سستی‌ِ عمومی و بالا بردن قوای جنسی مفید است.

تقویت معده، مری و روده: انبه ملین است و خوردن آن باعث تقویت دستگاه گوارش می­شود.

خوشبو کردن دهان، پایین آوردن عطش، باز کردن رنگ چهره

اشتها آور: خوردن یک یا دو  انبه­ی رسیده و کاملاً زرد در بین دو وعده­ی غذایی بی‌اشتهایی را‌ از بین می‌برد.

بواسیر:  بواسیرهایی را که بر اثر یبوست به­وجود می‌آید برطرف می­کند.

انبه (1)سرماخوردگی، سرفه، آسم: مغز هسته­ انبه را نرم بکوبید و با کمی شکر(در صورتی که دسترسی دارید از شکر قرمز و در غیر اینصورت شکرسفید) میل کنید.

تنظیم قاعدگی: مغز هسته­ی انبه را با شکر قرمز بکوبید و ناشتا یک قاشق چای‌خوری میل کنید. این کار را تا مداوای کامل تکرار کنید.

آرام‌بخش ،‌تب‌بر: چند برگ نورسیده­ انبه را در یک لیوان آب‌ سرد به مدت  پنج تا شش ساعت بخیسانید. سپس مانند چای دم کرده، بعد از غذا میل کنید.

زگیل : برگ نورسیده­ی انبه را خشک کنید. بعد در ظرفی روی شعله­ی کم آن را بسوزانید. سوخته­ آن را روزی چندبار روی زگیل بمالید. این کار را با حوصله ادامه دهید تا زگیل برطرف شود.

بند آوردنِ خون­ریزی : برگ تمیز و خشک آن را بکوبید و روی زخم بپاشید.

بند آوردنِ اسهال : یک عدد هسته انبه را پس از خشک کردن شکسته مغز آن را آسیاب کرده مقدار یک قاشق چایخوری از پودر بدست آمده را با یک استکان آب گرم مخلوط کرده و میل نمایید.

تقویت، رشد و نرمی مو: برگ تازه­ی انبه را آب بگیرید و با آن موها را ماساژ دهید.

انبه (4)

نکته­ ها:

  • ­ انبه­ ترش و کال برای بلغم مزاج‌ها و سودا مزاج‌ها ضرر دارد.
  •  انبه رسیده برای گرم­ مزاج‌ها مضر است و باعث ضعیف شدن کبد و خرابی لثه‌ها است
  •  زیاده­روی در مصرف انبه باعث کندی اسپرم در مردان می­شود.
  •  انبه را هرگز با معده­ی خالی نخورید، زیرا موجب به­هم­خوردگی معده و روده می‌گردد.
  •  مصرف انبه­ سبز و ترش موجب خرابی لثه‌ها و ضعف روده می‌گردد.


بسم الله الرحمن الرحیم ، سرهندی هستم مدیر سایت جنبش مردمی احیای سبک زندگی اسلامی ، هدف ما از گردآوری این سایت الگو گیری از بزرگان اسلام و ترویج زندگی سالم است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *