«مِنْهَا خَلَقْنَاكُمْ وَفِيهَا نُعِيدُكُمْ وَمِنْهَا نُخْرِجُكُمْإِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ (الحجرات۱۳)»


همانا گرامی ترین شما در نزد خدا با تقواترین شماست.

محصولات تراریخته طب سنتی

ابهام در سلامت محصولات تراریخته!

جی سبک، بسم الله الرحمن الرحیم، در جهت صيانت از سلامت آحاد جامعه، توجه جدي به امنيت و ايمني غذا از طريق كنترل كيفي محصولات كشاورزي، سيستم فن‌آوري توليد غذا و بطور خاص توليد بذر، كشت و مصرف محصولات تراريخته از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

به محصولاتي كه از طريق مهندسي و اصلاح ژن‌هاي يك ارگانيسم به دست مي‌آيند، “تراريخته” گفته مي‌شود كه معادل Genetically Modified Organisms (GMO) و يا transgenic است. در اين پديده يك يا چند ژن از يك موجود به موجود غيرهمگني منتقل مي‌شود. اين امر بطور طبيعي، در طبيعت انجام پذير نيست و تنها انتقال ژن از موجودات همگن به يكديگر به طور طبيعي امكان‌پذير است. دستكاري ژنتيكي گياهان به روش بيوتكنولوژي براي اولين بار در سال ۱۹۸۳ ميلادي گزارش شد. پس از بوجود آمدن گياهان تراريخته، عملاً انتقال ژن از هر موجودي به گياه امكان‌پذير گرديد و اين امر نگراني‌هاي زيادي را در امر سلامت انسان و محيط زيست به وجود آورد. به همين دليل جامعه جهاني پروتكل‌هايي از جمله پروتكل «ايمني زيستي كارتاهنا» راتدوين كرد. با توجه به اهميت مسئله، فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي ايران جلساتي براي تبيين ديدگاه خبرگان، با حضور مسئولان و صاحبنظران كشوري تشكيل داد. بحث‌ها عمدتاً بر بذر، كشت و مصرف محصولات تراريخته متمركز گرديد و در جمع‌بندي، نظر فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در خصوص سلامت محصولات تراریخته به شرح زیر اعلام می گردد:

علیرغم ديدگاه برخی از صاحبنظران مبنی بر لزوم استفاده از فن‌آوري‌هاي نوين تراریخته در تامین غذای کشور و پایداری تولید محصولات و نیز جلوگیری از خسارت ناشی از سموم کشاورزی باید این نکته را مد نظر جدی قرار داد که قبل از فراگير كردن آن بايد پشتوانه قوي علمي و مستندات معتبر تهيه و ارائه شود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بعنوان متولی سلامت کشور بررسي‌هاي علمي لازم را معمول داشته و مسئولان و مردم را با همه ابعاد موضوع آشنا نمایند.لازم بذکر است به دليل اثرات سوء كمتر شناخته شده و يا ناشناخته زودرس و ديررس محصولات تراريخته، از سال‌ها پيش كشورهاي اروپايي قوانين سخت‌گيرانه‌اي براي ورود و مصرف گياهان تراريخته و يا محصولات آن‌ها وضع كرده‌اند. لذا رفتار اين كشورها در برخورد با اين پديده بايد ساير كشورها و از جمله كشور ما را هم به تامل وا مي‌دارد.

محصولات تراریخته وارداتی

از موضوعات جدي و بسيار پيچيده، تلاش‌هاي سوئي است كه براي تسلط بر كشورها از طريق غذا و به ويژه توليد و مصرف محصولات تراريخته صورت مي‌پذيرد. به دليل اقتدار و انحصار‌گرائي ابر شركت‌هائي كه در امور مربوط به محصولات تراريخته نقش دارند، بايد قبل از هرگونه تصميم‌گيري و با اجتناب‌ از تعجيل در كاربرد استراتژي توليد و مصرف محصولات تراريخته، مطالعات دقيقي در اين ارتباط صورت پذيرد چرا که عدم توجه به این موضوع نتیجه عکس داده و می تواند به یک ابزار تهدید کننده امنیت غذایی تبدیل گردد.

بنابراین با توجه به نکات فوق الذکر بنظر فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، استفاده از فرآورده‌هاي تراريخته در كنار فوايد، خطراتي نيز خواهد داشت؛ لذا پيشنهاد مي‌شود تا اطمينان يافتن از سلامت كامل مصرف اينگونه محصولات، از كشت و واردات فرآورده‌هاي تراريخته به كشور جلوگيري بعمل آيد.

Sending
امتیاز کاربران
0 (0 آراء)


بسم الله الرحمن الرحیم ، سرهندی هستم مدیر سایت جنبش مردمی احیای سبک زندگی اسلامی ، هدف ما از گردآوری این سایت الگو گیری از بزرگان اسلام و ترویج زندگی سالم است.


8 نظر برای “ابهام در سلامت محصولات تراریخته!

    1. فرشاد سرهندی نویسنده

      سلام در دراز مدت باعث بیماری های مختلفی مانند سرطان و… میشود، چون پرورش این میوه ها با کود شیمیایی بوده و برطبق این فرآیند رشد سریعی داشته و بسیار زیبا جلوه میدهند ولی هیچ خاصیتی ندارند بلکه مضر هم هستند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *